torstai 10. heinäkuuta 2014

PULLED PORK (NYHTÖPOSSU)


Pitkään olen miettinyt tekeväni itse Pulled  Pork:ia onhan se nykyään jossain määrin pinnalla. Nyt myy kaupat jo valmiita settejä kyseistä tavaraa, mutta itse katson ne eineksiksi ja niitähän ei meillä syödä Ostinpa sitten kaupasta palan porsaan kasleria ja siinä menikin sitten eilinen päivä.

Alkuun nostin kaslerin vuualle ja hieroin siihen suolaa ja pippurisekoitusta. Jotkut tekee marinadin ja antaa olla yön yli jääkaapissa, mutta meillä se kastike lisättiin vasta lopussa. 

Laitoin vuuan uuniin 120 asteeseen ja annoin lihan kypsyä yli 5 tuntia. Tämän jälkeen annoin lihan vielä tasaantua 30minuuttia.

Tasaantumisen jälkeen nyhdin haarukoilla lihan pieneksi silpuksi astiaan. Kastikkeen tein kulhoon ja kaadoin sitä lihan joukkoon sen verran, että koostumus näytti hyvältä. 

Sämpylät tein suht samalla ohjeella minkä olen aiemmin kertonut hampurilasohjeessa. Tosin tällä kertaa puolet jauhoista oli hiivaleipäjauhoja.

Ainekset:

800g porsaan kasleria
Suolaa
mustapippuria

Kastikkeen ohje:

1 dl Ruokosokeria
1 rkl Dijon sinappia
2 tl Suolaa
1 dl Valkoviinietikkaa
4 dl ketsuppia
1 dl Makeaa chili kastiketta
2 tl soijakastiketta
1/2 tölkkiä olutta
2tl chilijauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti