maanantai 11. elokuuta 2014

LASAGNE






Hetki viime päivityksestä on kerennyt taas vierähtämään, koska nyt vihdoin on etelästä saatu siirryttyä tänne pohjoiseen. Hiukka on ollut kiirettä, mutta ruokaa on laiteltu. Kumminkaan tänne ei olla keretty / jaksettu kirjoitella. On me keretty käymään kalassa ja marjassakin ja niistä tehty ruokiakin ja ehkä niistäkin saadaan jotain tänne blogiinkin. Tänään kumminkin laitetaan ohje kunnon lasagneen, jota meillä kokattiin yli viikko sitten. Hyvää oli ja siksipä ohje myös Teille. 

Raaka-aineet:

lasagnelevyjä

jauhelihakastike:

700g jauhelihaa
4 kpl valkosipulin kynsiä
4 kpl sipulia
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyrettä
2 kpl lihaliemikuutioita
1 dl ketsuppia
mustapippuria
oreganoa

juustokastike:

100g voita
1dl vehnäjauhoja
9dl maitoa
200g juustoraastetta
suolaa

Jauhelihakastike:

Ruskista jauheliha pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa voissa.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, ketsuppi ja mausteet.
Hauduta 15 minuuttia.

Juustokastike: 

Sulata voi ja sekoita. Lisää jauhot.
Lisää vähitellen maito kokoajan sekoittaen.
Kun maito alkaa kiehumaan, niin lisää mausteet ja juustoraasteesta 1/3 maitoon.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. 
Lisää lasagnelevyjä kunnes pohja on peittynyt. 
Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.
Jatka nin kauan kunnes kaikki aineet loppuvat.
Lisää lopuksi loput juustoraasteesta päälle. 

Paista 200 asteessa noin 40 minuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Onneksi meitä oli kaksi tekemässä, kun juustokastikkeen kanssa olisi voinut yksin käydä huonosti.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti