keskiviikko 20. elokuuta 2014

PORONKÄRISTYS






Kun kerta lappiin muutettiin, niin mikäs muu se on paikallisruokaa, kuin poronkäristys. Koska en juurikaan ole vielä tutustunut paikallisiin poromiehiin, niin jouduin suuntaamaan paikallisen lihamyymälän pakastealtaalle. Tässäpä tämä meidän ohje.

Ainekset: 
n. 1300g viipaloitua poronkäristyslihaa.
175g voita
suolaa
kokonaisia mustapippureita
riistamaustetta
katajanmarjoja

Sulata voi paistinpannussa ja lisää käristysliha pienissä erissä ja ruskista sulaksi. Kun koko lihaerä on sulanut ja ruskistunut kaada aineet kattilaan. Lisää kattilaan suola, pippurit, riistamaustetta ja katajanmarjoja. Lisää vettä, niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. 

Hauduta lihoja kattilassa kannen alla noin 3 tuntia ja lisää välillä tarvittaessa vettä.

Tarjoile valmis poronkäristys perunamuussin, puolukkahillon ja suolakurkkujen kanssa.

Ruokajuomana käy hyvin kylmä olut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti