perjantai 20. maaliskuuta 2015

Beef Jerky
Täällä on paistanut aurinko lähiaikoina ja odotin eilistä vapaa päivää, että pääsee hienolla kelillä hiihtämään. Tietysti vapaa päivänä oli pilvistä, tuuli pirusti ja satoi lunta. Päätin siis laittaa Beef Jerkyt uuniin ja siinähän se päivä meni. Eilen en laittanut mitään mausteita ja hyviä oli, mutta tänään tuli laitettua uusia valmistumaan ja nyt on mausteina mustapippuri ja suola. Itse en tykkää teriyaki maustetuista Beef Jerkyistä, mutta niihin löytyy kyllä ohjeita netistä vaikka kuinka paljon. 

Mitään sisäfileitä ei kannata ruveta tuhlaamaan vaan itse käytin naudan ulkopaistia. Beef Jerkyhän on aivan mahtavaa retkievästä, mutta maistuu se telkkaria katsellessa ja olutta juodessa. 

Ainekset:

n. 1kg naudanpaistia
Suolaa ja pippuria

Ohje:

Ota naudanpaisti sulamaan pakastimesta edellisenä päivänä. Parasta paisti on leikata, kun se ei ole aivan kokonaan sulanut. Leikkaa syyn mukaisesti ohuita n.2-3mm paksuisia viipaleita. 
Mausta viipaleet mustapippurilla ja suolalla. 

Pujota lihaviipaleet toisesta päästään pitkiin grillaustikkuihin roikkumaan väljästi. Laita tikut uunin paistoritilään roikkumaan. Lihaviipaleiden pitäisi roikkua väljästi, eikä koskea toisiinsa, jotta kuivuminen tapahtuisi tasaisesti 

Säädä uunin lämpö 50 asteeseen ja jätä uunin luukku hieman raolleen. Itse laitoin viinipullonkorkin luukun väliin. Lihojen tarkoituksena on kuivua eikä paistua. Laita uunin pohjalle pelti, niin uuni ei sotkeudu. 

Kuivataan paksuudesta ym. johtuen 5-9 tuntia. Itselläni meni eilen 8 tuntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti