sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kermainen savuahven-keitto




Käytiin toissa yönä kalassa. Poika sai pari haukea ja ahvenia saaliiksi, joten ahvenet savustettiin ja tänään tehtiin keitto. Hauet ei lentänyt metsään ja ei varsinkaan päässyt takaisin jokeen, vaan odottavat nyt fileinä pakkasessa. 

Ainekset:

4kpl perunaa
2dl perattua savuahventa
2 kpl porkkanoita
1 kpl sipuleja
2 dl kermaa
1 kpl kalaliemikuutioita
Mustapippureita
(Tilliä)
(Voita)

Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat siivuiksi. Kuori sipulit ja pilko silpuksi. Kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat, porkkanat ja sipulisilppu juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kalaliemikuutio ja mustapippurit. Laita kiehumaan. 

Perkaa savuahvenista kuoret ja ruodot pois.  Lisää savuahvenen palat keittoon kun perunat on lähes kypsiä. 

Lisää kerma ja halutessasi pieni nokare voita ja lämmitä hetki.

Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Ota kattila liedeltä ja ripottele halutessasi päälle silputtua tilliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti