maanantai 22. kesäkuuta 2015

Täytetyt tomaatit




Juhannus meni mukavassa säässä ja mukavassa seurassa grillaillen. Tuli taas varmistettua, että ruoka ei lopu kesken ja grilliruokaa olikin tarjolla paljon ja erillaisia. Tänään paluu arkeen ja kohta töihin, eli pitemmittä puheitta täytetyt tomaatit: 

4kpl isoja pihvitomaatteja
1kpl sipuli
1kpl valkosipulinkynsi
2rkl oliiviöljyä
400g naudan jauhelihaa
2tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
1tl kuivattua timjamia
Suolaa
Mustapippuria
Juustoraastetta


Leikkaa tomaateista "hattu" pois. Koverra sisus lusikalla talteen.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista siinä jauheliha. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki. 

Lisää tomaatin sisukset ja mausteet jauhelihaseokseen ja kypsennä hetki. 

Täytä tomaatit seoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta tomaatin hatut päälle.

Laita tomaatit uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. 

Tarjoile esim. kuskusin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti