tiistai 15. joulukuuta 2015

Fish & Chips





Englantilainen keittiö on mitä on, mutta pari kertaa lontoossa käyneenä mieleeni tuli Fish & Chipsit. Tehtiinpä niitä tänään ekaa kertaa itse.

Ainekset:

900g kiinteitä perunoita
800g kuha filettä
Öljyä friteeraukseen
Suolaa
Vehnäjauhoja

Panerointitaikina:

1dl maissitärkkelystä
1dl vehnäjauhoja
1kpl kananmuna
2dl lager-olutta
2tl suolaa

Ohje:

Kuori ja leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi. Laita perunalohkot veteen ja kuivaa ne sen jälkeen hyvin. Kuumenna öljy 175-asteiseksi ja friteeraa perunalohkot pienissä erissä, niin että ne ovat vaalean kullanruskeita. Nosta sitten perunat kuivamaan talouspaperille. 

Sekoita panerointi ainekset hyvin keskenään.

Poista kalasta ruodot. Leikkaa kuhafileet sormilla syötävän kokoisiksi.
Käytä kaloja jauhoissa ja kasta kalat taikinassa. Friteeraa kala paloja muutama kerrallaan kunnes ne ovat kullan ruskeita ja laita talouspaperille kuivumaan.

Kuumenna öljy 200-asteiseksi ja laita perunat uudestaan, että niistä tulee rapeita ja kullanruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti