lauantai 12. maaliskuuta 2016

Jallupullat




Kesä lähestyy täällä lapissakin vaikka ulkona on edelleenkin metrin verran lunta. Hyötykasvien kasvatuskin on jo käynnistynyt, eli chilit on ollut jo hyvän aikaa kasvamassa. Pääsiäisen jälkeen pitäisi laittaa tomaatin siemenetkin itämään. Erään laskettelukeskuksen vieressä oleva pubi on mainostellut facebookissa suht usein omia jallupulliaan ja koska en ole vielä päässyt paikanpäälle maistelemaan, niin pakko oli eilen itse tehdä. Siispä hain netistä ohjeita ja muutama ohje löytyikin. Ainesmäärät oli ohjeissa tosin neitimäisiä, joten tässäpä ohje parille raavaammalle ukolle. Olut olisi varmasti maistunut tämän ruuan kanssa, mutta maistui ne maidonkin kanssa.

Ainekset:

Lihapullataikina:

700g naudan jauhelihaa
1,5dl ranskankermaa
1dl sipulikeittoaineksia
1dl paahdettua sipulia
Ripaus pippurisekoitusta


Kastike:

100g voita
2dl vehnäjauhoja
4dl demi glacea (valmis kastikepohja)
5dl vettä
4rkl härkäfondia
2dl ruokakermaa
1dl jaloviinaa

Ohje:

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita lihapullataikina tasaiseksi ja pyörittele siitä kostein käsin isoja lihapullia. Meillä ainekset riitti kahdeksaan isoon pullaan. Paista pullia uunissa 50 minuuttia. 

Sulata voi pannulla ja lisää siihen vehnäjauhot. Kun jauhot ovat ruskistuneet hieman, lisää demi glace ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vesi ja härkäfondi. Anna kastikkeen porista puolisen tuntia. Lisää lopuksi kerma, jaloviina ja kypsät lihapullat. 

Tarjoile perunamuussin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti