sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Savustettu kassler





Kesä rupeaa lähestymään täällä Lapissakin. Chilien ja tomaattien taimet rupeavat olemaan jo mukavan kokoisia, siemenperunat odottaa maahan pääsyä ja mahlaakin on tiputeltu pakkaseen. Grillauskausikin on jo aikoja sitten avattu, mutta tänne ei olla mitään vielä saatu laitettua. Nyt tuolla pihalla sataa, joten ei tee mieli grillata. Meillä on myöskin sähkösavustin, jolla aina sillon tällön savustellaan kalaa ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Nyt aateltiin vihdoin savustaa muutakin, eli savustettiinpa kassleria.

Ainekset:

1,3kg maustamatonta kassleria
Suolaa
Mustapippuria

Ohje:

Ota liha puolta tuntia ennen huoneenlämpöön. Hiero lihaan ronskilla otteella suolaa ja mustapippuria. 

Laita savustimeen miehekäs kourallinen savustuspuruja.

Laita kassleri savustimeen.

Anna savustua 2,5 tuntia.

Ota liha pois savustimesta ja kääri folioon. Anna lihan vetäytyä puoli tuntia.



Oli kyllä aivan älyttömän hyvää. Aivan varmasti ruvetaan savustamaan lihaa useamminkin. 

1 kommentti:

  1. Marraskuu ja vettä sataa ainakin täällä tällä hetkellä. Siivoilin varastoa ja siellä olevasta savustimesta tuli idea etsiä jotakin uutta savustettavaa. Ja tämä resepti lähtee kohta kokeiluun. Hiton hyvän näköistä lihaa!

    VastaaPoista