perjantai 17. kesäkuuta 2016

Pekoniraparperit




Tämän kesän hitiksi on jotkut ylistäneet "huippukokki" Sami Kurosen pekoniraparpereita. Pakkohan se meidänkin oli testata tämä hitti. Syömässä meitä oli viisi henkilöä alle 10 vuotiaasta hieman alle 70 vuotiaaseen. Nuorimmat yökkäsivät ja heittivät raparperit metsään ja söivät pekonit, itse pystyin kyllä syömään, mutta ei kyllä ollut minunkaan makuun. Eläkeläiset taas tykkäsivät, koska niissä yhdistyivät kaikki. Raparperin hapokkuus, sokerin makeus ja pekonin suolaisuus ja rasva. Me tätä tuskin tullaan enään ikinä tekemään, mutta jos haluat testata, niin tässä ohje:

Ainekset:

Pekonia
Raparperia
Sokeria

Ohje:

Kuori raparperit ja leikkaa pitkittäin etusormen paksuisiksi pölkyiksi. Sokeroi kevyesti ja kääri pekoniin.

Aloita paistaminen miedolla lämmöllä, jotta pekonin rasvat lähtevät liikkeelle. Nosta lämpöä jotta saat kunnon paistopinnan.

Raparperi saa jäädä hieman sisältä kovaksi jotta hapot säilyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti