maanantai 4. heinäkuuta 2016

Hillasoppa




Hillakausi 2016 on nyt alkanut Pudasjärven korkeudella. Tänä vuonna näyttäisi tulevan suht hyvin hillaa. Nyt avosuolta voi saada soppamarjat, mutta isomman sankon kanssa ei suolle kannata vielä viikkoon lähteä. Itsellä teki mieli ensimmäisistä hilloista tehdä hillasoppaa.

Ainekset:

5dl hillaa
8dl vettä
1 1/2dl sokeria
2rkl perunajauhoja
1dl vettä
(vähän suolaa)
Pinnalle sokeria

Ohje:

Lisää marjat, vesi ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja nosta kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 

Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna sopan pulpahtaa, mutta älä keitä. Kaada valmis soppa tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti