sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Hirvipata




Ei ollut minulla tänään aamulla laiteltu aamupalaa eikä ollut leivottuna kakkua. Että semmonen isänpäivä. Nooh tehtiin pojan kanssa yhdessä hyvää ruokaa ja otettiin samalla muutama olut. Mitäpäs muuta se mies voi ruuaksi haluta kuin rakkaudella kypsennettyä lihaa. Oma isä asuu 900 kilometrin päässä, joten ruokaa en voinut tarjota, mutta hyvää isänpäivää isälle vielä tätäkin kautta ja kaikille isille hyvää isänpäivää. Ollaanhan me oma päivä ansaittu. Tässäpä ohje hirvipadalle.

Ainekset: 

n. 1,5kg Hirvenpaistilihaa
140g Pekonia
0,5l Tummaa olutta
0,5l Vettä
3rkl Riistafondia
10kpl Mustapippuria
5kpl Laakerinlehtiä
1dl Karpaloita
3kpl Porkkanoita
10kpl Katajanmarjoja
3kpl Sipulia

Ohje:

Leikkaa liha kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Ruskista lihat ja pekoni pannulla. Laita lihat pataan ja kaada päälle olut, vesi ja riistafondi. Kuori ja pilko sipulit ja lisää ne lihojen joukkoon. Lisää joukkoon mausteet, mutta älä lisää vielä karpaloita. Paista uunissa ensin puoli tuntia 200 asteessa ja sen jälkeen 175 asteessa noin 4 tuntia. 

Lisää karpalot tuntia ennen uunista pois ottoa. 

Sekoita muutaman kerran uunissa olon aikana ja maista. Lisää tarvittaessa joukkoon suolaa. 

Tarjoile esim keitettyjen perunoiden kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti