maanantai 28. marraskuuta 2016

Juustoinen uunilohi ja valkosipuliperunakuutiot




Sain jokin aika sitten kaveriltani mielenkiintoisen ruokaohjeen lohelle. Eipä kestänyt montaa päivää, kun lohi olikin tarjouksessa. Samantien kun päästiin kaupasta kotia, niin poika pisti kalan fileiksi ja toinen file meni graaviksi ja toisesta tehtiin juustoista uunilohta. Ohjeessa ei ollut raaka-aineiden määriä, joten tältä osin jouduttiin itse miettimään. Toivottavasti ei aivan raiskattu ohjetta, mutta hyvää oli ainakin. 

Ainekset:

n. 600g Lohifile
175g Kylmäsavuporosulatejuustoa
2dl Maitoa
2dl Ruokakermaa
Paprikajauhetta
Suolaa
Grillausmaustetta 
Valkosipulijauhetta
Perunoita

Ohje:

Kuori perunat ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. 
Aseta lohifile vuokaan ja poista ruodot. Lisää päälle suolaa. 
Laita perunakuutiot kalan viereen uunivuokaan. 
Mausta perunat paprikajauheella, suolalla, grillausmausteella ja valkosipulijauheella. (Älä laita mausteita kalan päälle!)
Sulata  sulatejuusto mikrossa maidon kera. Levitä sulanut juustomaito kalan päälle. 
Lisää joukkoon ruokakerma. 
Paista uunissa 200 asteessa n.1tunti.
Laita folio ruuan päälle, kun kala on komeasti ruskistunut.

Halutessasi voit lisätä kypsän kalan päälle tilliä. 

Ruokajuomana toimii hyvin olut. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti