maanantai 7. marraskuuta 2016

Ribsit jallukastikkeella
Nyt pitäisi olla koulutukset käytynä ainakin tälle syksylle. Paluu normitöihin ja toivottavasti saadaan taas hieman useemmin blogi tekstejäkin kirjoiteltua. Eilen oltiin meijän metsästysseuran hirvipeijaisissa ja kyllähän se hirvikäristys on vaan niin hyvää.

Etelästä toin meille tuliaisiksi ribsejä, koska täältä niitä ei saa näin syksystä ja kesälläkin saattaa olla vaikeuksia.  Usein ribsien kastelu toteutetaan ihan kaupan valmis kastikkeilla, mutta nyt päätettiin valmistaa oma kastike kasteluun. Jostain kumman syystä siihen haluttiin sitten jalluakin. 

Ribsit on yksi meijän lemppari grillattavista. Tällä kertaa ei grillattukkaan normaalisti kaasugrillissä vaan grillikodassa avotulella. Avotulella grillaaminen on ainakin mun mielestä vaikeinta ja nytkin polteltiin ensin halkoja noin puoltoista tuntia, että saatiin kunnon hiillos ja sillä välin oltiin tehty haloista pieniä puita, että grillatessa voidaan pitää vain pientä tulta yllä.

Samalla aikaa kun valmisteltiin hiillosta, niin poistettiin ribsejen toisella puolella oleva kalvo. Kalvon poistamalla kastike imeytyy lihaan myös siltä puolelta ribsejä. 

Meillä ei kuulu tapoihin keittää ribsejä, koska siinä lähtee lihasta maku ja uuninkaan käyttö ei kyllä kuulu grillaukseen.  Eli paistettiin ribsejä hyvällä hiilloksella pieniä puita lisäten kaksi tuntia. 

Ribsejä voideltiin  jallukastikkeella noin vartin välein.

Jallumarinadi ohje:

1dl jallua
50g ruokosokeria
3rkl dijon sinappia
1rkl siirappia
3rkl tomaattipyrettä
2dl paseerattua tomaattia
2tl worchestershire -kastiketta
0,5dl viinietikkaa
Suolaa

Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10-15 minuuttia, niin että seos on kiehunut hieman kasaan ja saostunut. Mausta maun mukaan suolalla ja anna jäähtyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti