perjantai 20. tammikuuta 2017

Kana-chorizo-paella
Eilen mietiskelin, että mitä ruokia sitä vapailla taas tekisi. Kurkkaus kaappiin ja hyllyltä osui silmiin paellariisi, paellamaustepussit ja oliiviöljy. Tarvikkeet on tullut tilattua aiemmin netistä suomessa sijaitsevasta espanjalaisesta kaupasta. Samalla tuli tilattua pari paellapannua ja hinnalla ne ei ollut pilattu, joten tilasinpa pari. Toinen paellapannu on mökillä ja kertaalleen aiemmin on paellaa tehty. Olen tuon kerran jälkeen katsellut netistä videoita, kuinka espanjalaiset kokit paellaa tekevät ja nyt pojan kanssa pyrittiin tekemään samanlaista. Kanin lihaa olisi käytetty kanssa, mutta sitä meillä ei ollut. Ensi kerralla kun paellaa mökillä tehdään, niin haetaan kyllä lähikaupasta kaninlihaa, koska Pudasjärvellä on viime vuonna aloittanut kanitila ja lähikauppa on ottanut kaninlihaa myyntiin. Tässäpä meidän ohje:


Ainekset:

500g broilerin fileesuikaleita
200g chorizo-makkaraa
500g paellariisiä
Extra virgin oliiviöljyä
1kpl punainen paprika
100g sokeriherneenpalkoja
5kpl valkosipulinkynsiä
1kpl sipuli
1ltr kanalientä
2pss (a 3g) paellamausteseosta 
6kpl kirsikkatomaatteja
suolaa


Ohje:

Valmista kanaliemi. Ota siemenet pois paprikasta ja pilko paprika palasiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori chorizo ja pilko ohuiksi viipaleiksi. Ruskista chorizoa paella pannulla, niin kauan, että se luovuttaa rasvaa. Siirrä chorizo viipaleet lautaselle. Laita fileesuikaleet paellapannulle. Paista fileesuikaleihin pieni rusketus. Siirrä fileesuikaleet chorizojen joukkoon lautaselle. 

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Lisää paprika ja paista, noin kaksi minuuttia, jonka jälkeen lisää chorizot ja fileesuikaleet, sekoita. Lisää paellariisi ja sekoita. Lisää kanalientä niin paljon, että ainekset melkein peittyvät. Lisää mausteseokset ja suolaa. Kiehauta ja laita pienemmälle. 

Kypsennä paellaa 15-20 minuuttia, lisää kanalientä mikäli tarve vaatii. Lisää sokeriherneenpalkot ja puolikkaita kirsikkatomaatteja kypsentämisen loppu vaiheessa. Ota paellapannu pois liedeltä ja anna paellan vetäytyä kannen alla 15-20 minuuttia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti