lauantai 14. tammikuuta 2017

Possuwok




Pitkä työputki vihdoin takana ja nyt on taas hieman aikaa miettiä uusia reseptejä ja laittaa ruokaa. On me toki keretty tänään siivota, hiihtää ja saunoakin. Pilkillekin tekisi mieli, mutta kaikki varusteet on mökillä. Ruuaksi tehtiin tänään possuwokkia. 

Ainekset:

600g possun fileesuikaleita
1,5tl jauhettua inkivääriä
2tl valkosipulijauhetta
1pss (450g) wok vihanneksia
100g sokeriherneen palkoja 
1kpl paprika
2,5rkl maissitärkkelystä
1dl soijakastiketta
1dl vettä
3kpl Aji Benito chiliä
2tl chilijauhetta
Ruokaöljyä ruskistamiseen


1. Pese ja pilko paprika ja chilit. Poista siemenet. Ruskista lihat öljyssä wokkipannulla. Lisää joukkoon jauhettu inkivääri, valkosipulijauhe ja chilijauhe. Lisää joukkoon wokki vihannekset, pilkottu paprika, pilkotut chilit ja sokeriherneen palkot. Anna lämmitä niin kauan, että kasvikset ovat kunnolla lämminneet. 

2. Sekoita maissitärkkelys, vesi ja soijakastike. Lisää ne wokkipannulle ja kiehauta. Sekoita 1-2 minuuttia tai kunnes kastike on paksua. 

Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti