maanantai 15. tammikuuta 2018

Tomaattinen jauheliha-pastakeitto




Tänään oli astetta haastavampi hiihtokeli, kun oli aivan mahoton tuuli ja yllättäin se ei ollut myötänen tuuli. Lisäksi latukone ei ollut käynyt, niin latuja ei ollut ja paikoitellen tuuli oli kasannut isoja lumivalleja. Umpihanki hiihto on kyllä ihan mukavaa, mutta nyt oli vääränlaiset sukset jalassa. Ei kuitenkaan luovutettu vaan suunniteltu matka hiihdettiin. Kotona ei kyllä enään ollut virtaa pitkälle ruuan laittamiselle, vaan tehtiin helppoa, mutta maukasta ja edullista keittoa. 

Ainekset:

400g naudan jauhelihaa
7dl kuviopastaa
2,0l vettä
2prk tomaattimurskaa
300g keittojuureksia
3rkl ketsuppia
2rkl tomaattipyrettä
6rkl tulista kastiketta (Tabasco, Texas Pete, Sriracha ym.)
1rkl härkäfondia
1kpl sipuli
Suolaa
Oreganoa
Öljyä
(Persiljaa)


Ohje:

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla pienessä määrässä ruokaöljyä. Kaada jauheliha kattilaan. Lisää kattilaan vesi, kuviopasta, tomaattimurska, keittojuurekset, tulinen kastike, härkäfondi, ketsuppi ja tomaattipyre. Mausta suolalla ja oreganolla. Kiehauta ja keitä kunnes pasta on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää pinnalle halutessasi hieman persiljaa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti