perjantai 30. maaliskuuta 2018

Kinder-leivokset





Leipominen ei ole ikinä ollut se meidän "juttu". Tänä pääsiäisenä ajateltiin kuitenkin myös leipoa jotain ja mikäpä sopisikaan pääsiäiseksi paremmin kuin Kinder-leivokset. Vaikka nimi viittaakin tuohon klassiseen suosikki pääsiäis yllätysmunaan, niin eihän itse leivos siltä maistu. Viittaisiko nimi siihen, että siinä on maito- ja valkosuklaata. 

Pääsiäiseksi suunnattiin mökille isommalla porukalla ja käytettiin myös äitin leipomistaitoja hyväksi. Ohjeita on netissä paljon ja suuria eroja ei juurikaan tunnu olevan. 

Ällö makeitahan nuo ovat, mutta jos olet makean ystävä, niin kannattaa kokeilla.

Me tehtiin näitä ensimmäisen kerran ja vaikka suht hyvin onnistuttiin, niin viimeistelyssä sitten ulkonäöstä ei tullut aivan onnistunut. No ensikerralla onnistuu sitten viimeistelykin ja toisaalta tärkeintä on maku. 


Kinder-leivokset
(iso pellillinen)

300g sulatettua voita
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3dl kiehuvaa vettä
6rkl tummaa kaakaojauhetta
4kpl kananmunia
4tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
100g maitosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä kuivien aineiden joukkoon. Lisää samalla sekoittaen vielä kananmunat taikinaan. Leikkaa vielä maitosuklaata rouheeksi ja lisää taikinaan. 

Paista 200asteessa noin 30-35minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa. 


Voikreemi päälle

150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
4rkl kermaa

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kunnolla vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja maito, vaivaa mahdollisimman notkeaksi. Levitä kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi kylmään, jottei lämmin suklaa ja pehmeä kreemi sekoitu keskenään. 

Kuorrutus

200g maitosuklaata

Sulata suklaa ja levitä kovettuneen kreemin päälle. 

Koristelu

8 palaa valkosuklaata

Laita valkosuklaapalat minigrip pussiin ja laita pussi kuumaan veteen, niin että suklaat peittyy. Leikkaa pussin kulma auki ja vetele pintaan valkosuklaaraidat. Vetele vielä cocktailtikulla raidat toiseen suuntaan edes takaisin. 






2 kommenttia:

  1. Taru hyviähän ne on. Kateltiin ohjeita ympäri nettiä ja tietty myös sun ohje. Sulla oli kyllä hiukka paremman näkösiä :)Mutta seuraavalla kerralla on nätimpiä.

    VastaaPoista