maanantai 15. heinäkuuta 2019

Kanaburger



Siinä se viikonloppu taas meni vauhdilla. Mökki kylällä vietettiin perinteistä kesäpäivää, jossa on kaikenlaisia pelejä lapsille ja aikuisille ja mikä parasta grillimakkaraa, kahvia, pullaa, jäätelöä ym. ja kaikki on ilmaista. Tyttö odottaa aina kesälomalla tuota tapahtumaa, kun siellä on keppihevoskilpailu ja saappaanheittoa ja onpa joskus ollut pussihyppelyäkin. Tänä vuonna tytölle oli pettymys, koska kaikkiin lajeihin oli tullut tosi alhaiset ikärajat, joten nyt jäi ne kilpailut kilpailematta. Toki tyttö pääsi osallistumaan "aikuisten" lajeihin, kuten tikanheittoon.  

Viikonloppuna kerettiin myös pyöräilemään joka päivä ja tulipa sitä käytyä tiedustelemassa  useampi tunti soilla kävellen, että mitenkä sitä hillaa on tänä vuonna tulossa. 

Mutta mikä parasta luonnollisesti illat kului grillin ääressä. Tehtiin taas paljon eri ruokia ja välillä kerettiin lihan kypsyessä pelata triavial pursuittiakin. 

Trivial pursuittia ei kuitenkaan keretty pelata kun valmistimme kanaburgereita. Tässä helppo ja nopea ohje: 



Ainekset:

8kpl broilerin ohutta fileleikettä
8kpl Ananas viipaleita
Chili-majoneesia
8kpl cheddar juustoviipaleita
2kpl isoja pihvitomaatteja
Jäävuorisalaattia
marinoitua punasipulia
Suolaa
Mustapippuria myllystä
8kpl briossi sämpylöitä

Ohje:

Leikkaa pihvitomaatit viipaleiksi. Kuumenna grilli kuumaksi. Mausta fileleikkeitä molemmilta puolilta ja aseta juustoviipale paistetun fileleikkeen pälle ja anna olla hetki grillissä, kunnes juusto sulaa. Voitele briossi sämpylöitä hieman voilla ja lämmitä grillissä. Paista ananas viipaleisiin parilalla hieman väriä. 

Nyt kokoa hampurilaisesi seuraavassa järjestyksessä:

Chili-majoneesia pohjalle
Jäävuorisalaattia
Ananas viipale
Broilerin fileleike
Marinoitua punasipulia
Tomaatti viipale
Ja vielä kannen alle chili-majoneesia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti