Sloppy Joe on perinteinen Amerikkalainen mättöruoka. Perinteisesti siinä mätetään hampurilaissämpylöiden väliin pihvin sijasta tomaattista jauhelihakastiketta. Me ajateltiin, että ukoilla ei lähde nälkä, jos ruvetaan hampurilaissämpylää jauhelihakastikkeella täyttämään, johan siinä osa soossista valuu rinnalle.
Siispä ostettiin molemmille omat ranskanleivät joiden väliin laitettiin maukasta jauhelihakastiketta. Pakko myöntää, että molemmilla jäi puolet seuraavalle päivälle, koska oli sen verran täyttävää ruokaa. Kokeile ihmeessä ja nauti ison bissen seurassa.
Ainekset:
2kpl Ranskanleipiä (a350g)
800g jauhelihaa
280g pekonia
2kpl sipulia
2kpl valkosipulinkynsiä
1tlk tomaattimurskaa
2rkl worchester -kastiketta
0,33l stout-olutta
2pss emmental -juustoraastetta
Chili soossia
1pss sinihomejuusto murua
Jallusinappia
Ohje:
Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa pekoni pieneksi. Kuumenna paistinpannu ja kypsennä pekonit ja siirrä kulhoon. Freesaa sipuli- ja valkosipulisilppu pekoni rasvassa ja lisää pekonin joukkoon.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon tomaattimurska, worchesterkastike ja stout-olut. Anna kiehua kiinteämmäksi. Lisää joukkoon pekoni-sipulisilppu. Leikkaa ranskanleivästä "kansi" irti ja koverra ohjasta massaa pois.
Kaada koverrettuihin ranskanleipiin kastike ja kaada päälle chili soossia.
Ripottele päälle ensin aurajuustoa ja viimeiseksi emmental juustoraastetta. Sivele kansi jallusinapilla.
Lämmitä uunissa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti