perjantai 22. syyskuuta 2017

Lankkulohi

Vaikka me ei kesällä blogia päivitelty, niin ainahan ihmisen pitää kuitenkin syödä. Päivisin syötiin tytön kanssa mökillä äitini keitoksia, mutta varsinkin iltaisin tehtiin grillissä ruokia tytön kanssa. Pari kertaa kesän aikana myös poika kerkesi tulla etelästä käymään ja silloin varsinkin syötiin hyvin ja paljon. Lankkulohta on tehty nyt muutamana vuonna ja nytkin poika toi valmiita kaupan grillilankkuja jotka oli setripuuta, mutta toki periaatteessa mikä tahansa puhdas- ja käsittelemätön lankku käy. Tosin me itse ei kyllä mänty- tai kuusilankkua käytetä. Ainekset:
Lohifilee (noin 1kg)
Sitruunapippurirouhe
Suolaa

Koristeluun

Tilliä
Kirsikkatomaatteja


Ohje:

Laita lankku ensin veteen likoamaan vähintään 2h. Halutessasi voit liottaa lankkua myös vaikka oluessa tai vaikka siiderissä, jolloin saat makua. 
Nosta lohifilee laudanpäälle ja poista mahdolliset ruodot. Mausta file suolalla ja sitruunapippurirouheella.

Laita lankku lämpimään grilliin, niin että lankku alkaa savuamaan ja sulje kansi. Laita sen jälkeen tulta pienemmälle, ettei tarvitse koko ajan lankkua olla sammuttamassa.  Lähellä kannattaa pitää vesisuihkepulloa, jos onnistut sytyttämään lankun palamaan grillissä.
Loppuun koristele kala tillillä ja puolikkailla kirsikkatomaateilla. Tarjoile lohifile lankulta. 

Jos pidät grillissä lämmöt 200 asteessa, niin kala on hyvää syötäväksi 45 minuutissa, mutta toki jos haluat sammutella koko ajan lankkua, niin lämpöä kovemmalle ja pääset syömään jopa 20 minuutissa.

Ensimmäistä kertaa tehtiin pienemmällä lämmöllä ja kertaakaan ei tarvinnut suihkepulloon tarttua ja lankkua voi käyttää jopa toistenkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti