tiistai 26. syyskuuta 2017
Mehevää naudan paahtopaistia uunissa
Moni ihminen tekee sunnuntaisin sen hieman paremman ruuan, mutta meillä niitä "parempia" ruokia on arkenakin. Osaltaan asiaan vaikuttaa oma työni, eli voin olla koko viikonlopun töissä ja näin vapaat on viikolla ja vapailla tulee tehtyä hieman "parempia" ruokia. Toisaalta meillä, kun ei muutenkaan syödä eineksiä edes työpäivinä, vaan ruoka tehdään omin pikku kätösin joka viikon päivä, niin mikä nyt sitten on sitä "parempaa" ruokaa.
Eilen oli vapaapäivä ja tehtiin helppoa, mutta ei ehkä niin arkista ruokaa, eli naudan paahtopaistia. Yleensä me tykätään täysin kypsästä lihasta, mutta nykyään varsinkin naudan liha jätetään mediumiksi, niin tälläkin kertaa.
Paahtopaistin kanssa syötiin hunajaisia uunivihanneksia, joiden ohje löytyy täältä: http://ukotkokkaa.blogspot.fi/2017/09/teerenrintaa-punaviinikastikkeessa-ja.html
Paahtopaistin kanssa sopii ruokajuomana hyvin olut.
Ainekset:
1kg naudan paahtopaistia
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Voita
Ohje:
Ota liha huoneenlämpöön tuntia aikaisemmin.
Poista paistista mahdollinen kalvo ja kuivaa paistin pinta paperilla.
Hiero paistinpintaan ronskisti suolaa ja mustapippurirouhetta. Lisää pintaan vielä hieman kuivutettua timjamia.
Paista pannulla voissa paistin pinnat kiinni joka kantilta. Näin tekemällä lihassyyt sulkeutuvat, jolloin paahtopaistin ei pitäisi päästää nesteitä ulos, eli paahtopaisti pysyy mehevänä.
Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uuniin 125 asteeseen.
Anna paistua haluamaasi lämpötilaan:
52-55 astetta = raaka
58 astetta = medium
66 astetta = kypsä
Laita paisti vielä folioon vetäytymään puoleksi tunniksi. Paistin sisälämpötila nousee vetäytyessä vielä muutamalla asteella.
Leikkaa paistista ohuita viipaleita lihassyitä vastaan, niin liha on mureaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti