perjantai 18. lokakuuta 2019

Oluessa haudutettua koppelo käristystä








Tänä vuonna onnistui metsäkanalintujen pesinnät hyvin ja se näkyy pitkänä metsästyskautena ja tietysti parempana saalis määränä. Toisaalta me on keretty tälle syksylle vain muutamana päivänä metsästämään työ- ja koulukiireiden takia. Vaikka kerkeäisikin useammin metsälle, niin meidän mielestä hyvä metsästäjä osaa silti olla metsästämästä liikaa. Ensi viikolla suuntaamme syysloman viettoon ja eiköhän siitä osa mene metsässä lintuja etsien.

Viime viikonloppuna valmistimme pojan kanssa koppelosta käristystä, jonka annoimme hautua uunissa oluessa. Pojan tyttökaveri söi metsäkanalintua ensimmäistä kertaa ja piti kyllä mausta. 

Tietenkään me emme käyttäneet linnusta pelkkiä rintapaloja, vaan myös muut syötävät osat hyödynnettiin.

Ainekset:

1kpl koppelo
300g pekonia
0,66dl olutta (portteria)
2kpl salottisipulia
Riistamaustetta
Katajanmarjoja
Suolaa
Voita


Ohje:

Leikkaa koppelosta rintapalat irti ja leikkaa käristys viipaleiksi.
Leikkaa pekoni pienehköiksi paloiksi. Käristä paloja paistinpannulla hetki ja kaada pataan. 
Kuori ja pilko sipulit silpuksi. Lisää pannulle hieman voita ja kuullota sipuli ja kaada pataan.
Lisää taas pannulle hieman voita ja kaada käristys viipaleet sekaan. Paista lihoihin hieno paistopinta ja kaada pataan. 

Lisää pataan mausteet.

Nyt kaada kuumalle pannulle olut ja kiehauta nopeasti ja kaada olut pataan, sekoita. 

Hauduta uunissa 150 asteessa 2 tuntia. 


Käristyksen kanssa maistuu puikulamuussi, maustekurkku ja puolukkahillo. 

Ruokajuomana suositellaan olutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti