lauantai 30. marraskuuta 2019

Gulassikeitto




Unkarilainen gulassikeitto on suorastaan keittojen klassikko. Oikea gulassikeitto valmistetaan naudanlihasta ja juuret juontavat karjanpaimeniin, jotka tekivät avotulella hauduttamalla sakeaa ja maukasta keittoa. 

Suomessa usein tarjotaan gulassina pataruokaa, joka oikeasti on ruokaa nimeltä pörkölt. Pörkölt taas yleisesti tehdään porsaan lihasta. 

Poika ja hänen tyttökaveri olivat iltavuorossa ja itselläni oli vapaapäivä, joten minulla ei ollut mikään kiire ruuanlaitossa. Gulassikeittohan ei ole mitään pikaruokaa vaan valmisteluiden kanssa aikaa kului nelisen tuntia. Mutta hitaasti hyvää tulee ja onhan gulassikeitto aivan mahtavan hyvää. 


Ainekset:

n. 700g naudan ulkopaistia
2kpl sipulia
2kpl paprikaa
2kpl valkosipulinkynsiä
2kpl tomaattia
2kpl porkkanoita
2rkl paprikajauhetta
Vettä
Suolaa
(halutessasi muutama peruna kuutioituna)


Ohje:

Kuutioi naudan ulkopaisti. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Pieni paprikat, tomaatit ja porkkanat. Laita lihapalat, sipulisilppu ja valkosipulisilppu pataan ja lisää pataan vettä niin, että peittyvät kunnolla. Kiehauta ja kuori vaahto pois. 

Lisää joukkoon pienityt paprikat, tomaatit ja porkkanat. Mausta paprikajauheella ja suolalla. 

Anna hautua padassa liedellä kannen alla n. 2-3tuntia. 

Jos halusit lisätä perunoita, niin lisää kuutiot kun valmistusaikaa on jäljellä n. 30minuuttia. 

Tarjoile hyvän vaalean leivän kanssa.

Ruokajuomaksi sopii hyvin Unkarilainen viini, mutta maistuu gulassikeitto myös oluen tai maidon kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti