keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Teeripata




Klassisen teeripaistin sijaan päätimme tällä kertaa valmistaa teeripataa. Tässä meidän ohje:

Ainekset:

1kpl teeri
4dl punaviiniä
100g kanttarelleja
2kpl salottisipulia
2kpl pienehköjä porkkanoita
2dl kuohukermaa
Suolaa
Mustapippuria
Katajanmarjoja
Riistamaustetta
Voita paistamiseen


Ohje:

Leikkaa nyljetystä teerestä rintafileet irti ja kuutioi ne. Ruskista myös koivet ja lisää pataan. Kuori ja siivuta porkkanat ja lisää pataan. Lisää pataan mausteet. Kaada pataan punaviini ja laita pata uuniin 150 asteeseen hautumaan n.2tunniksi. 

Kuori ja pilko sipulit ja paista kanttarellejen kanssa voissa pannulla. Lisää pataan sipuli, kanttarellit ja kerma. Hauduta vielä hetki ja tarkista maku.

Teeri padan seurana maistuu hyvin keitetyt perunat. 

Ruokajuomaksi punaviiniä tai olutta. 



2 kommenttia: