maanantai 15. elokuuta 2016

Hirvistroganoff





Stroganoff tuo venäläinen perinneruoka. Me ei olla venäläiseen keittiöön vielä paljon tutustuttu, mutta tätä reseptiä miettiessä vietin muutaman yön pereytyen venäläiseen keittiöön ja varsinkin siihen itse stroganofiin. Vaikka en tykkää, että ruokia raiskataan, niin päätin kokeilla versiota hirvenlihasta. Koska meillä ei ole venäläisiä ystäviä en voinut pyytää palautetta. Meille kuitenkin maistui.


Ainekset: 

n. 1kg hirven paistia
riistamaustetta
2kpl sipulia
75g tomaattipyreetä
Voita
3kpl valkosipulinkynsiä
4rkl härkäfondia
2rkl vehnäjauhoja
1rkl Dijon-sinappia
3kpl suolakurkkuja
1prk smetanaa
vettä 
suolaa

Ohje:

Ota hirvenliha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha suikaleiksi tai kuutioiksi. Ruskista lihat pannulla pienissä erissä ja siirrä lihat uunipataan. Mausta lihat riistamausteella. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet ja lisää pataan. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaada pataan härkäfondi. Lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Lisää tomaattipyre ja ja sinappi, sekoita ainekset sekaisin. Peitä pata kannella ja hauduta uunissa 175 asteessa 2,5 - 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Ota pata uunista ja sekoita joukkoon smetana ja kuutioidut suolakurkut. Laita pata vielä uuniin ilman kantta 5 minuutiksi, jotta smetanakin kuumenee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti