torstai 18. toukokuuta 2017

Savusiikakeitto




Taas on vierähtänyt hetki viime kirjoituksesta. Poika on ollut paljon etelässä kesätöihin liittyen ja itselleni en viitsi hirveästi isompia kokkailuja tehdä. Yököttää myöntää, että näin einesten vastustajana olen pitkästä aikaa sortunut myös syömään niitä. Itse haluan, että ruoka on muutakin kuin pelkkä pakko ja einekset ei todellakaan ole mikään päivittäinen nautinto. 

Eilen tehtiin kolmen ruokalajin päivällinen ja alkuruuaksi tehtiin savusiikakeittoa. 

Ainekset:

6kpl pieniä perunoita
n.200g savusiikaa paloina
2kpl porkkanaa
1kpl sipulia
2dl kermaa
100g sulatejuustoa
1kpl kalaliemikuutioita
Mustapippureita
Tilliä
Suolaa
(Voita)

Ohje:

Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja leikkaa porkkanat siivuiksi. Kuori- ja pilko sipuli. Kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat, porkkanat ja sipulisilppu juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kalaliemikuutio ja mustapippurit. Laita kiehumaan. 

Lisää savusiika palat, kun perunat ovat lähes kypsiä. 

Lisää kerma ja juusto ja anna lämmitä vielä hetki. 

Halutessasi voit vielä lisätä pienen nokareen voita. 

Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Kun keitto annos on lautasella, niin ripottele päälle vielä silputtua tilliä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti