perjantai 2. maaliskuuta 2018

Buffalo wingsit ja sinihomejuustodippi




Oltiin pojan kanssa mökillä viime viikonloppu. Ulkona olemisen ja saunomisen lisäksi suuressa osassa oli tietysti myös hyvä ruoka. Mukaan mökille lähti myös rasvakeitin ja koska kaupasta löytyi myös maustamattomia kanan siipiä, niin tekastiinpa yhtenä iltana Buffalo wingsejä. 

Lähdettiin aitoja reseptejä katselemaan tietysti itse ruuan alkulähteiltä, eli Buffalosta. Juu valitettavasti ei paikan päälle päästy mutta internetin kautta löytyi kuitenkin jenkkisivustoja, joista lähdettiin sitten omaa reseptiä työstämään. Buffalossahan siivet on tiettävästi paljon isompia kuin meillä, mutta mikä se ei jenkeissähän kaikki on suurta. 

Seuraksi tehtiin perinteinen sinihomejuustodippi ja tarjoiltiin porkkana- ja kurkkutikkujen kanssa. Meijän mielestä oli aivan mahtavan makusia, mutta jos tykkäät oikeen tulisesta, niin lisää kastin joukkoon hiukka tulisempaa kastia vielä joukkoon. 

Wingsejen kanssa luonnollisesti maistuu kylmä olut. 


Buffalo Wings

800g tuoreita kotimaisia kanan siipiä
Öljyä paistamiseen


Kuivaa talouspaperilla siivet. Lämmitä öljy rasvakeittimessä  190 asteeseen ja lisää siivet keittimeen. Keitä siipiä öljyssä n. 8-9minuuttia. 

Nosta siivet pois öljystä ja ravistele hieman paistokorissa. Kaada wingsit astiaan ja lisää joukkoon siipikastike.

Ainekset ja ohje siipikastikkeelle:

150g voita
1,5dl Srirachaa
0,5dl Texas Pete -kastiketta
3tl valkoviinietikkaa
1tl worchesterin -kastiketta
1tl cayenne jauhetta
1tl chili jauhetta
2tl valkosipulijauhetta
1rkl juoksevaa hunajaa

Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan muut tarvikkeet. Sekoita ja anna kiehua hetki. 


Seuraksi sinihomejuustodippi seuraavilla aineilla ja ohjeella:

2dl kermaviiliä
1dl majoneesia
100g sinihomejuustomurua
Mustapippurirouhetta

Sekoita ainekset keskenään ja aseta kulhossa tarjolle wingsejen seuraan.


Kuori vielä porkkanat ja leikkaa porkkanoista ja kurkuista tikkuja. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti