maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kuivalihakeitto
On taas se aika vuodesta, kun seinäkuivalihat on kuivumassa. Tänä vuonna laitettiin hirven lihan lisäksi kuivumaan muutama kilo poroa. Kuivalihaa meillä käytetään lähinnä eräillessä ja marjassa. Maistuu kuivaliha toki ihan kotona oluen seurassa. 

Pakastimesta löytyi vielä pari palasta kuivalihaa ja niistä tehtiin kuivalihakeittoa. Kuivalihakeitosta löytyy useita erillaisia reseptejä, joidenkin mielestä lihan kanssa laitetaan pelkästään ohrasuurimoita, kun taas osa laittaa sekaan riisiä. Osa laittaa ohrasuurimoiden sekaan myös perunoita, niin tehtiin myös me. 

Vanhemmat ihmiset syömäseurueessamme tykkäsi kovasti keitosta, mutta nuorempien mieleen keitto ei ollut. Maista toki itse, mutta me syödään jatkossa kuivalihat ihan sellaisenaan. 


Ainekset:

250g kuivalihaa (poron tai hirven)
20dl vettä
1kpl sipuli
1dl ohrasuurimoita (kokonaisia esikypsytettyjä)
5kpl perunoita


Ohje:

Laita edellisenä iltana lihat- ja ohrasuurimot likoamaan veteen eri astioihin. 
Leikkaa lihat ohuiksi siivuiksi ja laita kiehumaan liuotusveteen. Poista kiehumisen alku vaiheessa mahdollisesti muodostuva vaahto. Keitä lihoja kaksi tuntia. 

Kuori- ja kuutioi perunat pieneksi. Kuori- ja silppua sipuli. Lisää lihan joukkoon sipulisilppu, kuutioidut perunat ja ohrasuurimot. Keitä vielä puoli tuntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti