perjantai 16. maaliskuuta 2018

Lapin ukon keitto



Tänään päätettiin tehdä porosta lapin ukon keittoa. Tehtiin ihan perinteisellä lappilaisella reseptillä. Tämä keitto on todellakin täyttävää ja helppo- ja nopea valmistaa.

Ainekset:

n.700g poronkäristyslihaa
Suolaa
7,5dl vettä
1kpl sipuli
1kpl lihaliemikuutio
500g perunasuikaleita
500g kasvissuikaleita
250g viherpippurisulatejuustoa
2,5dl kermaa
1tl kuivattua rakuunaa
Silputtua ruohosipulia
Persiljasilppua
Voita ruskistamiseen

Ohje:

Ruskista lihat voissa parissa erässä ja kaada kattilaan. Freesaa sipuli pannulla ja kaada lihojen joukkoon kattilaan. Lisää suolaa makusi mukaan. 

Lisää kattilaan vesi, lihaliemikuutio, perunasuikaleet ja kasvissuikaleet. 

Sulata juusto kermassa eri kattilassa ja lisää seos lihojen joukkoon kattilaan. 

Kun perunat ja kasvikset ovat kypsiä, lisää joukkoon rakuuna ja silputtu ruohosipuli. Maistele ja lisää tarvittaessa lisää suolaa. 

Lisää annoksen päälle halutessasi persiljasilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti