torstai 15. maaliskuuta 2018

Nötköttikeitto



"Nötkötti" eli sian- ja naudanlihasäilyke on yksi hyvä elintarvike kotivarana. Meillä pyritään pitämään kaapissa vähintään viikon ruoka- ja juomatarvikkeet kotivarana. Ettei päiväykset mene yli pitää niitä tietysti välillä myös käyttää ja ostaa uutta tilalle. Nötkötistä saa laitettua monenlaisia eri ruokia, mutta meidän lemppari on nötköttikeitto.


Ainekset:

1050g kuorittuja perunoita
3kpl lihaliemikuutioita
800g sian- ja naudanlihasäilykettä
600g keittojuureksia
Maustepippureita
Vettä
(Suolaa)

Persiljaa (koristeeksi)


Ohje:

Kuori- ja pilko perunat ja laita kattilaan kiehumaan. Lisää joukkoon lihaliemikuutiot ja maustepippurit. Keitä hetki ja lisää joukkoon keittojuurekset. Kuutioi nötkötti ja lisää keittoon. Keitä vielä hetki hiljakseen. Maistele ja tarvittaessa lisää suolaa. Halutessasi koristele persiljalla.

Syö ruisleivän ja maidon kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti