tiistai 3. joulukuuta 2019

Portterissa haudutettua hirven potkaa





Meillä molemmilla sattui vapaa viikonloppu, joten se meni siivoillessa ja hyviä ruokia suunnitellessa ja niitä tehdessä. Pakasteesta löytyi hirven luuttomia potkia ja niitä haudutettiin portterissa padassa muutama tunti. Meillä pata onkin näin talvella kovassa käytössä.


Ainekset:

600g hirven potkaa luuttomana
33cl portter olutta
2kpl sipulia
2kpl porkkanoita
1kpl juuripersiljaa
150g selleriä
125g leipäjuustoa
3rkl riistafondia
10kpl mustapippureita
10kpl katajanmarjoja
0,5dl karpaloita
Voita
Suolaa


Ohje:

Poista potkalihoista mahdollinen kalvo ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat voissa ja kaada pataan. Kaada olut paistinpannulle, josta kaada olut pataan. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Laita sipuli lohkot pataan. Kuori ja leikkaa viipaleiksi juuripersilja ja porkkanat. Kuori ja leikkaa selleri kuutioiksi ja kaada pataan. Lisää pataan riistafondi, mustapippurit ja katajanmarjat.

Paista uunissa 150asteessa ensin 2tuntia, jonka jälkeen lisää joukkoon kuutioitu leipäjuusto ja karpalot. Anna olla vielä uunissa 1tunti. 

Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti