torstai 5. joulukuuta 2019

Paistettua kuhaa Mannerheimin tapaan




Viime viikolla mietin, että mikä olisi itsenäisyyspäivänä juhlava ja jotenkin isänmaallinen ruoka. Ensimmäisinä tuli mieleen karjalanpaisti ja poronkäristys, mutta nyt halusin jotain hieman erillaista. Itsenäisyyspäivästä minulle tuli mieleen Carl Gustaf Emil Mannerheim ja hänhän oli tunnetusti myös kulinaristi. Mannerheimin suosikkiruokia olivat muunmuassa seljanka, vorschmack ja tietysti Marskin kuha. Netistä löytyy paljon ohjeita, joista monet perustuvat Ritva ja Risto Lehmusoksan kirjoittamaan kirjaan Mannerheimin pöydässä. Aineosat toki meidänkin reseptissä on samat, mutta piparjuurivoissa ja herkkusienikastikkeessa muutimme hieman ainesten määriä. 

Me ei maltettu odottaa itsenäisyyspäivää vaan tehtiin ja syötiin jo viikonloppuna.

Meillä ei juurikaan sieniä olla syöty, koska varmasti joskus on saatu huonosti valmistettua sientä. Tätä kastiketta syödessä olimme pojan kanssa aivan ihmeissään. Sienikastike oli aivan mahtavan makuista. Kuhakin oli aivan loistavan makuista, jonka maun kruunasi piparjuurikastike. Ymmärrän täysin miksi tämä ruoka oli Mannerheimin yksi lempiruuista. Seuraksi nautittiin snapsit marskinryyppyä. Tämän reseptin myötä toivotamme kaikille lukijoillemme hyvää itsenäisyyspäivää!



Paistettua kuhaa Mannerheimin tapaan (kolmelle hengelle)

3kpl Kuhafilettä
Suolaa
Valkopippuria myllystä
Korppujauhoja
Voita

Mausta kuhafileet, leivitä ne korppujauhoissa ja paista runsaassa voissa kypsiksi. 


Piparjuurivoi

2rkl raastettua piparjuurta
4rkl voita

Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi. 


Herkkusienikastike

200g tuoreita herkkusieniä
2rkl voita
2rkl jauhoja
4dl kuohukermaa
Suolaa
Valkopippuria myllystä

Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Laita kuhafileen päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. 




  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti