keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Chilinen jallusinappi




Pitkästä aikaa tulee tännekin laitettua tarinaa. Instagrammiin toki kesällä jotain laitettiin, mutta vähiin jäi. Itse olin koko syksyn opiskelemassa etelässä ja sen takia en ole ruokaa laitellut. Voisin toki kirjoittaa ruoka-arvosteluja tietyn paikkakunnan ravintoloista, mutta jätänpä ne muille. 

Kesältä oli isot odotukset omien kasvatusten suhteen, Kesähän oli kuitenkin paska. Perunaa sain kasvatettua paljon, mutta tomaatit ja chilit epäonnistui aika täysin.  Vaikka tämä vuosi menikin vituiksi, niin enköhän ala kohta taas laittamaan kasveja itämään. 

Paljon on ruokia mitä haluan laittaa ja katsotaan kuinka monesta jaksan tänne kirjoittaa. 

Kiitos teille lukijoille, kun jaksatte lukea meidän blogia.

Itsenäisyyspäivänä tehtiin jouluateria. Kinkun kanssa pitäisi olla oma tekemä sinappi, mutta nyt ei ollut. Tehtiinpä siis jouluksi sinappi.

Ainekset:

2dl sinappijauhetta
2dl sokeria
1dl tummaa siirappia
2tl perunajauhoja
2dl kuohukermaa
3kpl kananmunia
2tl sitruunamehua
2tl valkoviinietikkaa
2kpl isohkoja habaneroja
4rkl jaloviinaa (saa toki laittaa enempi)

Ohje:

Pilko habanerot murskaksi.

Sekoita kattilassa kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon muut ainekset, paitsi jaloviina.
Kuumenna sinappia varovasti koko ajan sekoittaen, niin että seos kiehahtaa.
Anna sinapin hieman jäähtyä. Lopuksi lisää joukkoon jaloviina ja sekoita vielä kertaalleen. 

Lusikoi sinappi kiehuvassa vedessä kuumennettuihin purkkeihin ja kierrä päälle keitetyt kannet. 

Anna purkin / purkkien jäähtyä ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi päiväksi. 

Tällä ohjeella saat mukavan maun kinkkuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti