torstai 1. helmikuuta 2018

Tomaattinen hirvenlihakeitto




Nyt on tipaton tammikuu takana ja ruokajuomaksi voi ottaa taas halutessaan olutta. Eilen kuitenkin oli vielä tammikuu, joten ruokajuomana oli ihan maitoa. Muutenkin keittojen kanssa meille maistuu parhaiten maito. Tätä kirjoittaessa on taas mukava pakkaskeli (-20astetta), joten tänäänkin voi hyvällä omalla tunnolla jättää hiihdon väliin ja laittaa vaan kotona ruokaa. Mutta tässäpä ohje helppoon keittoon. 

Ainekset:

n.600g hirven luutonta lapaa 
Vettä
2prk (a 400g) tomaattimurskaa
n.1kg perunoita
300g keittojuureksia
140g pekonia
Suolaa
3rkl sweet chili saucea


Ohje:

Laita hirvenliha pieneksi kuutioituna kattilaan. Lisää vettä niin, että lihat peittyy. Kuori vaahto pois. Anna kiehua n.2tuntia.  Lisää välillä vettä. 

Kuori perunat ja kuutioi. Lisää perunat hirvenlihojen joukkoon. Anna kiehua n.2tuntia. Lisää välillä vettä. 

Kuori perunat ja kuutioi. Lisää perunat hirvenlihojen joukkoon. Anna kiehua noin 15min. Lisää vettä, niin että peittyy. 

Pilko pekoni paloiksi ja paista pannulla kypsiksi. Lisää pekonit hirvenlihan joukkoon. 

Kaada sekaan keittojuurekset ja tomaattimurska. Lisää joukkoon suolaa. 

Anna keiton kiehua vielä pienellä lämmöllä n. 15min. 


Keiton kanssa maistuu aina ruisleipä ja juomana maito. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti