tiistai 16. lokakuuta 2018

Chilinen porokeitto



Näin syksyllä keittoon sopii hyvin pieni tulisuus. Chili sopii hyvin poron kanssa, eikä se peitä poron omaa makua. 

Ainekset:

n.300g poronkeittolihaa (luista aiemmin keitetty)
8kpl perunoita
1kpl sipulia
300g keittojuureksia
500g tomaattikastiketta
5dl vettä
10kpl Maustepippuria
4kpl Chiliä (Apache)
2rkl voita
1kpl lihaliemikuutio

Koristeeksi persiljaa 


Ohje:

Kuori ja pilko sipuli. Hienonna chilit. Kuullota voissa kattilan pohjalla.

Lisää kattilaan tomaattikastike, vesi ja lihaliemikuutio. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Lisää kuutioidut perunat kattilaan. Mausta suolalla ja maustepippureilla. 

Anna ´kiehua noin 10minuuttia ja lisää joukkoon poronlihat. 

Anna kiehua kunnes perunat ovat melkein kypsiä, jolloin lisää joukkoon keittojuurekset.

Keitä vielä noin 5minuuttia ja maistele. Tarvittaessa lisää vielä suolaa ja halutessasi esim sweet chili saucea. 

Koristele persiljalla.

Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa ja juomaksi sopii maito. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti