keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Oluessa haudutettua karitsanpotkaa




Viime viikolla jouduin työtapaturmaan ja jouduin kesken työvuoroa ambulanssilla muutamaksi päiväksi lapin keskussairaalaan. Kun lääkäri sanoo, että on hyvä että olet vielä kanssani keskustelemassa ja että kuolema oli lähellä, niin se laittaa hieman ajattelemaan, 

Ensin tulee mieleen omat lapset ja sitten mitä olisin voinut tehdä ennen tapaturmaa toisin. Kun ajattelee kuolemaa, niin tulee mieleen myös että olenko elänyt elämää niin, että myös olisin nauttinut siitä. Nykyään tuntuu, että työelämä imee sinusta kaiken ja kun vihdoin pääsisit nauttimaan eläkkeestä, niin henki lähtee. 

Tämä tapaus muistutti itseäni siitä, että elä tätä elämää, niin kuin se olisi viimeinen ja nauti elämästä. Minulle yksi nautinnoista on hyvä ruoka ja hyvä olut ja niiden parissa haluan olla nyt vieläkin enemmän. 

Tässä resepti, jossa yhdistyy liha ja olut. Rakkaudella tehtyä ruokaa. 


Ainekset:

4kpl karitsan potkia
Oliiviöljyä
1ltr tummaa olutta
1kpl iso sipuli
3rkl vasikanfondia
4kpl valkosipulinkynsiä
2kpl porkkanaa
1kpl palsternakkaa
2tl minttua
1tl suola
1tl mustapippurirouhetta
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2kpl laakerinlehtiä

Ohje:

Ota potkat huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kuivaa talouspaperilla.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet, freesaa oliiviöljyssä paistinpannulla ja kaada pataan. Lisää paistinpannulle oliiviöljyä ja paista potkia yksi kerrallaan joka kantilta, niin että tulee kaunis paistopinta. Laita potkat pataan. 

Kuori ja pilko porkkanat ja palsternakat, lisää pataan. Lisää pataan mausteet. Kaada pataan vasikanfondi ja olut. 

Kypsennä uunissa 150 asteessa 4-5 tuntia. 


Tee seuraksi kastike paistoliemestä:

4dl paistolientä
3rkl tummaa suurustetta
Nokare voita

Siivilöi paistolientä kattilaan ja lisää suuruste. Kiehauta ja lisää joukkoon nokare voita. 


Tarjoile vaikka palsternakka-perunasoseen kanssa:

500g Palsternakkaa
3-4 isoa perunaa
2dl täysmaitoa
50g voita
suolaa

Kuori ja paloittele perunat ja palsternakat. Keitä vedessä kypsiksi. 

Kaada keitinvesi pois ja kuumenna maito. Soseuta perunat ja palsternakat sauvasekoittimella.

 Lisää lopuksi voi ja suola. 


Ruoka juomaksi sopii tumma olut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti