perjantai 3. marraskuuta 2017

Makkarakastike




Blogin alkuajoista asti on välillä saatu palautetta, että tehkää myös edullisempia ruokia. Kyllähän meillä tehdäänkin paljon myös edullisia ja nopeasti valmistettavia ruokia, mutta niitten julkaiseminen blogissa on vain jäänyt.

Koitamme nyt jatkossa julkaista blogissa myös ruokia, jotka sopivat hyvin vaikka opiskelijan budjetille.

Yksi todella edukas ja meidän yksi lemppari on makkarakastike. Tässäpä ohje, jolla me se tehään ja hintaahan tälle aterialle ei tule kuin pari euroa. Halutessasi joukkoon voi lisätä vaikka maustekurkkupaloja. 

Ainekset: 

500g lenkkimakkaraa
50g voita (+ hiukka ruskistamiseen)
6dl vettä
4rkl vehnäjauhoja
1kpl lihaliemikuutio
2kpl pienehköjä sipuleita
2rkl tomaattipyrettä
1,5rkl Dijon-sinappia
2rkl soijakastiketta

Ohje:

Pilko makkara ja hienonna sipuli. Ruskista voissa kuumalla pannulla kevyesti. 

Siirrä paistettu makkara ja sipulisilppu kattilaan.

Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita keskilämmöllä, kunnes seos on vaalean ruskeaa.

Lisää vesi pannuun samalla sekoittaen. 

Kiehauta kastike ja kaada se makkaroiden päälle kattilaan. 

Mausta kastike lihaliemikuutiolla , Dijon-sinapilla, tomaattipyreellä ja soijakastikkeella. 

Keitä kastiketta hiljalleen kannen alla muutama minuutti. 



Koristeeksi voit halutessasi lisätä lautaselle hieman persiljaa. 
Tarjoa kastikkeen kanssa keitettyjä perunoita ja porkkana raastetta. Ruokajuomaksi suositellaan maitoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti