tiistai 7. marraskuuta 2017

Keftedes- kreikkalaiset lihapullat




Täällä Sodankylässäkin tuli aivan paska sää. Vettä sataa ja lumet sulaa. Ei auta kuin haaveilla lotto voitosta ja siitä, että silloin pääsisi ulkomaille. Nyt joutuu vain haaveilemaan ja kokkaamaan ulkomaalaisia ruokia. Nyt oli Kreikka mielessä, joten tehtiinpä kreikkalaisia lihapullia. Ole hyvä -Keftedes. 

Ainekset:

800g karitsan jauhelihaa
2kpl sipulia hienonnettuna
2kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1,5dl korppujauhoja
2kpl kananmunia
3rkl persiljaa pilkottuna
1tl kuivattua minttua
1tl kuivattua oreganoa
3rkl neitsyt oliiviöljyä
2tl suolaa
2tl mustapippurirouhetta

Lisäksi neitsyt oliiviöljyä paistamiseen ja jauhoja leivittämiseen. 

Ohje:

Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa. Käsien sijaan voit käyttää monitoimikonetta. Sekoita vähintään 5 minuuttia. Laita kulhon päälle kelmu ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin. 

Pyörittele taikinasta isohkoja pyöryköitä. 

Leivitä pyörykät kevyesti jauhoissa, niin pyöryköistä tulee rapeita. 

Paista neitsyt öljyssä niin, että saavat kauniin värin joka puolelle. 

Tarjoile vaikka tzatzikin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti