maanantai 6. marraskuuta 2017

Tzatziki





Tzatziki tuo kreikkalaiseen keittiöön kuuluva "salaatti". Ohjeita löytyy monenlaisia ja osa raiskaa sen muunnoksillaan, mutta tässä ohje jonka kreikkalaisista lähteistä löysimme. Perinneruokia ei saa raiskata.

Ainekset: 

1kpl Pieni kurkku
3,5dl kreikkalaista jugurttia
2kpl valkosipulinkynttä hyvin hienonnettuna
2rkl neitsyt oliiviöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
1tl kuivattua minttua
1rkl hienonnettua tuoretta tilliä
1/2tl suolaa

Sekoita kulhossa jugurtti, valkosipulinkynnet, oliiviöljy, valkoviinietikka, suola ja minttu. Laita kulhon päälle kelmu ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. 

Raasta kurkku ja purista siivilässä ylimääräiset nesteet pois. 

Ota kulho pois jääkaapista ja lisää joukkoon raastettu kurkku ja tuore tilli ja sekoita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti