keskiviikko 22. marraskuuta 2017

PariisinperunatKäytiin pikareissulla pojan kanssa Lahessa viikonloppuna. Pari päivää ja mukavat 1800km autolla ajoa. Etelässä on kyllä hauska käydä, kun sieltä ollaan kotoisin, mutta vesisateessa ollessa teki mieli kyllä takaisin tänne lappiin. Vaikka täällä on nytkin 20 astetta pakkasta, niin on se aina parempi, kuin vesisade. 

Etelässä on hyvää se, että jos haluaa syömään hyvää ruokaa, voit valita mieleisesi ravintolan ja käydä syömässä. Täällä lapissa on ravintoloita aikasen vähän ja ehkä en enään halua syödä sitä poronkäristystä mitä turisteille tarjotaan. Hyvää se on, mutta sitä syödään tarpeeksi ihan kotonakin. 

Tarkoitus oli käydä myöskin hakemassa Lahen kauppahallista lihaa, koska täällä ei valitettavasti ole tarjontaa, mutta eipä keretty. Olisi tehnyt mieli ostaa hevosenlihaa, porsaanpotkaa ym ym. Mutta nyt jäätiin ilman. Joku tietysti tähän väliin miettii, että miksi ei paikalliselta kauppiaalta kysytä voisiko tilata. No vastaus on, että kauppias ei juurikaan käy kaupan puolella ja lihatiskin väki ei kertaakaan ole kysynyt, että tilataanko, jos jotain on kysytty.

Mutta itse asiaan eli Pariisinperunoihin. Nuo pikkuiset hyvänmakuiset pikkupallerot vaikka siinä pihvin vieressä. Mistä ne tulee? Kaupan pakastealtaasta? EI EI EI!! 

Tai on meilläkin tähän asti tullut, mutta jo pari vuotta sitten päätin, että valmistetaan nekin itse. Siispä tilasin palloraudan ja vihdoin nyt parin vuoden jälkeen otettiin se käyttöön.

Surullista tässä oli se, että tuo merkki pallorauta oli aikasen heppoista tekoa ja hajosi jo aika alkuvaiheessa. No tehtiin silti muutama ja on ne vaan niin hyviä.

Meillä oli tarkoitus syödä ne ankanrinnan kanssa, mutta koska niitä oli niin vähän, niin nyt naposteltiin vaan oluen kanssa. 

Nyt syötiin sitten ankanrinnan kanssa riisiä, mutta aiotaan kyllä toistenkin tehdä pariisinperunoita ihan omin kätösin, mutta nyt pitää löytää kestävämpi väline.

Tässä ohje pariisinperunoille:

Ainekset:

Rosamunda-perunoita
Suolaa
Vettä
Öljyä


Ohje:

Pese- ja kuori haluamasi määrä perunoita. Kaiverra palloraudalla perunapalloja. Keitä palloja suolavedessä noin 10 minuuttia. Valuta perunoista vesi pois ja anna kuivahtaa hetki. 

Paista perunapallot pannulla öljyssä kypsiksi ja kullanruskeiksi.

Nosta talouspaperille. 

Tarjoile vaikka hyvän pihvin seurassa tai napostele oluen kanssa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti