sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Savustettua hirveä



Isänpäivä on mulle tärkeä päivä. Nämä lähipäivien keskustelut Helsinkiläisten lähimmäistenpaivistä loukkaa minua pahasti. 

Näin alkoi se alkuperäinen teksti minkä tähän kirjoitin. Kuitenkin poika oli sitä mieltä, että en voi sitä julkaista, koska se voi loukata ihmisiä. 

Siispä en sanoa mitä ajattelen vaan kerron vain, että pojan kanssa teimme hirveä sähkösavustimella. Ja olihan se hyvää. Ruuan seuraksi hieman olutta ja ilta oli pelastettu. 

Hirvi itsessään on kuivaa, joten savustettaessa on hyvä laittaa päälle pekonia, jottei paistista tule liian kuivaa. 

Ainekset:

Hirvenpaistia
Pekonia
Suolaa
Mustapippuria


Ohje:

Ota paisti hyvissä ajoin lämpiämään. Poista paistista mahdollinen kalvo. Hiero paistiin  mustapippurirouhetta ja suolaa. Kääri paisti pekoniin. Laita sähkösavustimeen levylle miehinen kourallinen savustuspurua ja anna savustimen lämmitä, kunnes sieltä alkaa tulla savua. Laita paistiin lämpömittari paksuimpaan kohtaan ja anna olla savustumassa, kunnes paistin sisälämpötila on sinun mielestä sopiva. Nosta paisti folioon puoleksi tunniksi lepäämään.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti