keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Stifado- Kreikkalainen lihapata







Kuten jo blogin kuvauksesta voi lukea, niin lähiruoka on meille tärkeää. Onneksi nykypäivänä facebookissa on lähiruoka ryhmiä missä tuottajat tarjoavat omia tuotteitaan. Sodankylän lähiruokapiiristä osui silmiin karitsan liha, joten olihan se ostettava puolikas karitsa. Karitsa oli paloiteltu osiin ja laitettu vakuumiin. Tänään otettiin karitsan lapa käyttöön.

Stifado tuo kreikkalainen lihapata. Osa tekee stifadon jäniksestä, naudasta tai vaikka lampaan paistista. Tähän ruokaan ei kuitenkaan tarvitse käyttää niitä parhaita paistilihoja vaan hyvin kelpaa hieman pitempääkin kypsytystä vaativa ruhon osa, kuten lapa.



Ainekset:

800g Karitsan lapaa
750g pieniä sipuleita esim. salottisipuleita
Oliiviöljyä paistamiseen
3-4 valkosipulin kynttä
3dl punaviiniä
1,5rkl punaviinietikkaa
2 kanelitankoa
400g tomaattimurskaa
1rkl tomaattipyrettä
3kpl laakerinlehteä
1tl jauhettua neilikkaa
mustapippuria
suolaa

Ohje:Poista lavasta ylimmääräiset kalvot ja rasva. Leikkaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi.

Ruskista lihoihin pannulla oliiviöljyssä paistopinta.

Kaada lihat pataan.

Kuori sipulit ja valkosipulin kynnet ja lisää pataan.

Lisää pataan punaviini, punaviinietikka, tomaattimurska, tomaattipyre ja mausteet.

Laita kansi padan päälle ja anna hautua uunissa 150 asteessa noin 4tuntia.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja tzatzikin kanssa. Ruokajuomaksi sopii hyvin olut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti