sunnuntai 5. elokuuta 2018

Grillattu kokonainen lohi ja kasvislisuke
Meidän blogin yksi periaatteistahan on ollut alusta asti tehdä ruokaa mahdollisimman paljon itse metsästetystä lihasta ja itse pyydetystä kalasta. Lisäksi on pyritty saada vihanneksia omasta puutarhasta. 

Valitettavasti kalaa ei aina saa, joten nytkin kala oli kaupasta. Kuitenkin kaikki kalan sisälle laitetut yrtit ja lisukkeina olleet perunat ja kasvikset olivat grillin vieressä olevalta kasvimaalta. 

Onhan se aivan parasta käydä nostamassa tuoreet siiklit keitettäväksi ja kerätä tuoreet yrtit ja kasvikset juuri ennen valmistusta. 

Nyt päätin täyttää kirjolohen yrteillä ja lohen rinnalle keitin uudet perunat ja tein kasvislisukkeen.

Ainekset: 

1kpl pieni lohi tai kirjolohi
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Tuoretta sitruunamelissaa
Tuoretta tilliä
Tuoretta basilikaa
Tuoretta kesäsipulinvartta
50g Voita
Oliiviöljyä

Ohje:

Pese lohi ja kuivaa talouspaperilla. Tee lohen nahkaan muutama viilto molemmille puolille. Mausta sisus suolalla ja mustapippurirouheella. Täytä kala yrteillä ja lisää sisään myös voita paloina.Hiero kalan molemmat puolet oliiviöljyllä. Halutessasi laita vielä viiltoihinkin suolaa ja mustapippurirouhetta. 

Nosta lohi kuumaan grilliin ja grillaa molemmin puolin noin 10minuuttia. Vähennä lämpöä ja grillaa kannen alla vielä noin 20minuuttia. Kun selkäevä lähtee irti helposti nykäisemällä, on kala kypsä.


KASVISLISUKE:

Ainekset:

1kpl pienehkö kurkku
1kpl paprika
12kpl kirsikkatomaatteja
3kpl pieniä chilejä (esim. apache)
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippurirouhetta

Ohje:

Huuhdo vihannekset. Leikkaa kurkku isohkoiksi paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Jos kirsikkatomaatit ovat tosi isoja, puolita ne. Viipaloi chilit, jos haluat niin poista siemenet. Laita vihannekset kulhoon ja lisää oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita kunnolla. 

Kaada vihannekset pannulle ja grillaa kasvikset pehmeiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti