tiistai 7. elokuuta 2018

Grillattua poronvasan paahtopaistia ja uuden sadon kasviksia




Pakasteesta löytyi poroa enään pieni paahtopaisti. Pojan ollessa intissä päätin laittaa siitä itselle iltapalaa grillissä. Seuraksi grillasin uuden sadon kasviksia. 

GRILLATTUA PORONVASAN PAAHTOPAISTIA

Ainekset:

300g poron vasan paahtopaistia
Suolaa

Ohje:

Poista paistista mahdollinen kalvo. Mausta paahtopaisti pelkällä suolalla. Ota paistiin ensin kuumassa grillissä väri paistamalla n. 2minuutttia per puoli. Laita paisti folioon ja laita paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista miedolla lämmöllä grillissä, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta, jolloin liha on mureaa ja mehukasta (medium). Nosta paisti n. 10minuutiksi vetäytymään. Leikkaa paistista syiden vastaisesti viipaleita. 


UUDEN SADON KASVIKSIA GRILLISSÄ

Ainekset:

2kpl porkkanaa
1kpl naurista
1kpl sipulia
6kpl uusia perunoita
2kpl raitajuuria
Oliiviöljyä
Suolaa 
Mustapippurirouhetta

Ohje:

Pese porkkanat ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko nauris, sipuli ja raitajuuret. Pese ja lohko uudet perunat. Laita grilliastiaan ja lisää joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Grillaa välillä käännellen noin 30-45 minuuttia kunnes kasviksissa on kunnollinen väri ja maku. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti