lauantai 11. elokuuta 2018

Hirvivartaat grillissä




Tänään tulee tasan viisi vuotta siitä kun kirjoitimme ensimmäisen blogitekstin. Eli Ukot Kokkaa ruokablogi on 5 vee! Kiitos kaikille Teille lukijoille ja kyllä pakko on todeta, että laskureiden mukaan meillä on lukijoita. Alunperin blogin tarkoitus oli olla vain meille itselle tarkoitettu "reseptikirja", mutta miksi salata reseptejään. Näinä viitenä vuotena olemme tehneet ruokia blogiin lähes 200 erillaista ja toki määrä voisi olla  isompikin, mutta työt rajoittaa harrastamista. 

Tässä Ukot Kokkaa ruokablogin TOP-10 katsotuimmat reseptit:

1. Hillasoppa
2. Pulled Moose (nyhtöhirvi)
3. Hirven jauhelihakastike
4. Jallusinappi
5. Jauheliha-perunalaatikko
6. Savustettu kassler
7. Metsopaisti
8. Saksanhirvikäristys
9. Kermainen savuporokeitto
10. Lapin ukon keitto

Tuosta katsotuimmista resepteistä voimme todeta, että Suomalaisuus, lähiruoka, riista ja liha ovat ne mitä meidän blogin lukijat suosivat. Me emme ole erikoistuneet kasvisruokiin tai vaikka gluteenittomiin ruokiin. Meille tärkein raaka-aine on liha ja lihasta tehtyjä ruokia tulemme tekemään jatkossakin.  

Nyt itse asiaan, eli hirvikausi alkaa taas lähestyä ja pakkasesta pitää syödä viime vuoden lihoja pois. Nyt löysin pakkasesta pienen paistin, joka oli jo hieman vanhemmasta hirvestä, joten ajattelin marinoida sen, että saan lihan mureutumaan ja kuitenkin pyrin säilyttämään itse hirven maun, enkä peittämään sitä vahvalla marinaadin maulla. Omasta mielestäni onnistuin ja maistui myös muille. 

HIRVIVARTAAT GRILLISSÄ

Ainekset:

600g hirven paistia

Marinadiin:

3rkl oliiviöljyä
2dl olutta
1kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
3tl sitruunamehua
2tl suolaa
1,5rkl riistamaustetta
2tl soijaa
1rkl juoksevaa hunajaa

Ohje:

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadi-ainekset kulhossa ja kaada pussiin. Lisää pussiin lihapalat. Laita pussi kulhoon ja laita jääkaappin vuorokaudeksi. Kääntele pussia välillä. 

Kun lihat ovat olleet vuorokauden marinadissa kaada marinadi pois ja laita lihat metallisiin varrastikkuihin. 

Grillaa kuumassa grillissä välillä käännellen, kunnes ovat sinun makuusi kypsiä. 


Grilli ruuan kanssa maistuu tietysti kylmä olut. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti