perjantai 17. elokuuta 2018

Perinteinen kesäkeitto




Yksi ruoka inhokeista on kesäkeitto. Se minkälaista kuraa se oli kouluissa teki siitä vastenmielisen ruuan. Kuitenkin kesäkeitosta voit myös saada maistuvaa, kun teet sen tuoreista raaka-aineista. Unohda siis ne pakastevihannekset. 

Makua saat lisäämällä joukkoon vaikka sulatejuustoa, mutta me haluttiin tehdä ihan perinteinen kesäkeitto. 


Ainekset:


600g uusia perunoita
3kpl porkkanoita
1kpl (400g) kukkakaali
1kpl kesäsipulia varsineen
100g sokeriherneen palkoja
200g parsakaalia
50g voita
1 1/2l vettä
2kpl kasvisliemikuutiota
2rkl vehnäjauhoja
0,8ltr täysmaitoa
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Persiljaa
Tilliä


Ohje:

Pese ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali ja parsakaali. Lohko perunat ja hienonna sipuli.

 Sulata voi kattilassa ja pyörittele kasviksia siinä hetki. Lisää vesi kasvisliemikuutiot, suolaa ja mustapippurirouhetta. Anna kiehua 15minuuttia. 

Lisää joukkoon herneen palkot. 

Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. 

Lisää joukkoon lopuksi tilliä ja persiljaa, sekoita.


Keiton seuraksi sopii hyvin tuore ruisleipä ja piimä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti