perjantai 16. marraskuuta 2018

Karitsa-kofta




Tänä vuonna ostimme lähellä kasvatetun karitsan. Pyysimme teurastajaa leikkaamaan lihat niin, että tänä vuonna saimme myös ribsejä, potkat ja jauhelihaa. Keittolihaa emme halunneet tälle vuodelle ollenkaan. Halusimme mukaan myös sisäelimet. Blogissamme tulee olemaan siis lähitulevaisuudessa paljon karitsareseptejä. 

Ensimmäisenä päätimme käyttää jauhelihaa. Tässäpä resepti herkullisille karitsa-koftille.

Ainekset:

500g karitsan jauhelihaa
1kpl sipuli
1tl jeeraa (juustokumina)
1tl mustapippurirouhetta
2rkl tuoretta minttua silputtuna
2rkl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
1/4tl inkiväärijauhetta
2tl suolaa

Puisia varrastikkuja

Ohje: 

Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Nosta jauheliha kulhoon huoneenlämpöön. 
Pilko sipuli silpuksi ja silppua tuoretta minttua ja lehtipersiljaa, lisää ne jauhelihan joukkoon kulhoon. Lisää kulhoon myös mausteet. Sekoita jauhelihamassa hyvin. 

Ota kouraan jauhelihaa ja paina varrastikku keskelle ja muotoile massa pötköksi. 

Nyt voit halutessasi grillata koftat, paistaa pannulla tai valmistaa uunissa. 


Seuraksi sopii esim: 

JUGURTTIKASTIKE

200G Kreikkalaista jugurttia
0,5dl tuoretta minttua silputtuna
1kpl valkosipulinkynttä murskattuna
Suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.  


Lisäksi seuraksi voit valmistaa pitaleipiä, joiden ohje löytyy täältä: 

 http://ukotkokkaa.blogspot.com/2015/01/pitakebab.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti