torstai 29. marraskuuta 2018

Pulled Lamb




Karitsan niskasta päätettiin tehdä Pulled Lambbia, eli nyhtökaritsaa. Moni tekee tämän karitsan paistista, mutta meillä on paistilihoille muutakin käyttöä. Kokeile ihmeessä. 


Ainekset:

n. 800g karitsan niskaa
1tl suolaa
1tl mustapippuri rouhetta
1tl minttua
1tl timjamia

Ohje:

Ota jääkaapissa sulanut niska tuntia aiemmin huoneenlämpöön. Poista mahdolinen kalvo ja kuivaa talouspaperilla. Tee kuppiin mausteista sekoitus. Hiero maustesekoitus lihan pintaan. Nosta liha vuokaan. 

Voit paistaa uunissa ensin 175 asteessa noin puoli tuntia tai kuten itse tein, niin paiston pannulla oliiviöljyssä kauniin paistopinnan. Sen jälkeen anna lihan kypsyä uunissa 150 asteessa n. 5 tuntia, kunnes mittari näyttää 98 astetta. 

Anna hetki jäähtyä ja revi haarukoilla silpuksi. 


Meillä Pulled Lamb syötiin Pitaleipien välissä. Ohjeen pitaleiville löydät täältä:  http://ukotkokkaa.blogspot.com/2015/01/pitakebab.html

Ohjeen kastikkeelle löydät täältä:  http://ukotkokkaa.blogspot.com/2014/07/pulled-pork-nyhtopossu.html

Lisäksi tehtiin jugurttikastike: 

2dl turkkilaista jugurttia
2kpl valkosipulinkynsiä
1tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta
2tl minttua 
1tl sokeria

Sekoita ainekset kulhossa keskenään ja anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia.


Olut maistuu hyvin tämänkin ruuan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti