perjantai 7. joulukuuta 2018

Maksalaatikko




Ainoita valmisruokia joita meillä syödään on maksalaatikko ja sitäkin syödään vain jouluna. Syy siihen, että se ostetaan valmisruokana on se, että saarioisten maksalaatikko on vain maultaan ylivoimaisesti parasta. Se makumuisto lapsuudesta, kun on syönyt jonkun itsetehtyä maksalaatikko ei paljon ole houkutellut tekemäänkään itse maksalaatikkoa. Nyt kuitenkin meillä oli vielä yksi karitsan maksa ja päätin, että meillä kokeillaan valmistaa maittavaa maksalaatikkoa kotona. 

Lopputulos yllätti positiivisesti maullaan. Siirappia laitettiin ronskisti ja se teki laatikosta hieman makean. Nyt vahvasti mietitään, että kelpaako tällä ohjeella tehty maksalaatikko joulupöytään, vai valitaanko taas se kaupan eines. 



Ainekset:

8dl vettä
3dl puuroriisiä
6dl maitoa
2kpl sipulia
500g karitsan maksaa
2kpl kananmunia
2dl rusinoita
5dl siirappia
1rkl suolaa
2tl meiramia
1/2tl valkopippuria
voita

Ohje: 

Jauha maksa esim. sauvasekoittimella kulhossa. 

Laita riisi kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna puuron hiukan jäähtyä.

Kuullota sipuli voissa pannulla. Lisää puuroon sipuli, maksa, kananmunat, rusinat, siirappi ja mausteet, sekoita tasaiseksi. 

Kaada löysä seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla uunissa 1-1,5 tuntia.

Maksalaatikon kanssa sopii hyvin puolukkahillo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti